image

All about flora

Een bossie, een bossie…

Of het nu bloemen, cactussen of paddenstoelen zijn: de flora is helemaal terug in het interieur en de mode! En deze bloementrend verspreid zich snel.
We hebben het dan niet over zomaar een bosje rode rozen. Nee, bloemen en planten doen tegenwoordig dienst als kunstwerk en fashionstatement.

Vegetal design

Natuurlijk bestaat het bloemenstalletje op de markt nog steeds, maar daarnaast worden in de mode steden als Parijs en Milaan meer en meer bloemenateliers geopend. Daar maken ‘vegetal designers’ boeketten en plantenbakken volgens de allerlaatste mode en trends.
Ook architecten laten zich groeiend inspireren door de mogelijkheden om planten een wezenlijk onderdeel te laten zijn van het ontwerp van een huis. Kijk bijvoorbeeld eens naar Patrick Nadeau, vegetal designer van het eerste uur.
Zelfs op de catwalks zijn steeds meer bloemen op en naast de geshowde kleding te zien. En wie heeft er thuis nog geen collage van gekke cactussen in de hoek of een zorgvuldig geselecteerd veldboeket op tafel, zoals gezien in de woonbladen?

Started from the bottom

Couturiers, bakkers, architecten, huisvrouwen: iedereen raakt geïnspireerd door het mooie groen! En zeg nou zelf: onderstaande foto’s laten ook echt zien hoe mooi de producten van moedertje natuur zijn.

bloementrend poppies

bloementrend paddestoelen bloementrend cactus

 

 

 

bloementrend vetplanten