plywood inside

Creatief met triplex

Super mooi om steeds meer te zien in het interieur: het gebruik van triplex. Dit veelzijdige en sterke materiaal is terug van weggeweest en niet alleen ideaal om kastjes of tafels van te maken, maar ook fraai voor een muur of trap. En hoe gaaf is een hele keuken of zolderkamer van triplexhout! 

Eigentijds en eigenwijs

Dit jaar zie je een duidelijke groei ontstaan in de toepassingen van triplex of multiplex. Het is allang niet meer het goedkope B-keuze materiaal waar het jarenlang om bekend stond. Nee, het wordt nu zelfs door designers gebruikt om juist een eigentijds en eigenwijs karakter van meubelen of gebruiksvoorwerpen te benadrukken. Het liefst in de onbehandelde en grovere versie. En gecombineerd met strakke lijnen en wit of zwart als contrastkleur.
Ook architecten halen hun neus niet meer op voor het gebruik van triplex als wezenlijk onderdeel van een huis. Want triplex blijft naast voordelig ook functioneel en sterk, waardoor het eindeloos veel toepassingsmogelijkheden heeft. En dus makkelijk in massa gebruikt kan worden.

Inspiratie

Alleen al aan de duizenden foto’s die langskomen op Pinterest is te zien dat iedereen wel iets ziet in triplex (ofwel plywood). De hernieuwde populariteit zorgt bij de woonliefhebbers in ieder geval voor veel inspiratie. Zo ook bij mij!
In mijn nieuwe huis gaat er zeker ruimte zijn voor een triplexkeuken of wand. En mocht ik er na een paar jaar genoeg van hebben, dan schilder ik ‘m gewoon over in een mooi kleurtje.

triplex
Foto via demanddesign.tumblr.com
triplex
Foto via pikkuvarpunen.blogspot.nl
triplex
Foto via thedesignfiles.net
triplex
Foto via studiooink.de