wanddecoratie_geel-672x372 (1)

Textiel aan de muur

Textieltrend

Geweven, gehaakte of geknoopte wanddecoraties. Wie kent ze nog uit de jaren ’80? Textiel aan de muur is weer helemaal terug!
Categorie geitenwollen sok & kneuterig, maar oh zo mooi ter vervanging van dat canvasschilderij van Ikea. En überhip.
Zo ook de bijpassende gehaakte hangers voor je planten, die zo lekker nonchalant aan het plafond bungelen. En grof geweven kleden voor op tafel. Niet altijd praktisch voor je wijnglas op voetje, maar wel fijn voor een warm sfeertje. Tweedehands winkels en rommelmarkten lagen er jaren geleden vol mee, maar nu wordt ieder kleedje zorgvuldig doorgegeven van oma naar kleindochter. Kortom: textiel in je interieur is hot!

Wandkunst

De geweven wandkunst is nog niet echt op veel plekken te koop. Maar daardoor wel zo exclusief. En het maakt het leuk om zelf een mooi exemplaar samen te stellen uit je favoriete kleuren en materialen. En lekker aan de slag te gaan met opa’s weefgetouw of een zelfgemaakt weefraam.

wanddecoratie textiel blauw

wanddecoratie textiel pijl Wanddecoratie textiel kleurig

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tip

Ga eens naar het textielmuseum in Tilburg. Hier vind je steeds wisselende tentoonstellingen van toonaangevende ontwerpers, alles over de textielindustrie en de nieuwste technieken en trends. Bovendien worden er prachtige handgemaakte producten verkocht in de winkel.

Handmade

Natuurlijk ben ik zelf ook eens gaan proberen of ik iets moois kon maken.  Maar bij gebrek aan geduld het werkje gedeeld met mijn moeder.  Zodat er vervolgens binnen 2 weken een prachtexemplaar bij me aan de muur hangt!

Wanddecoratie textiel handmade