Maak ze zelf
Al weken heb ik zin in een ijsje. Het allereerste ijsje van de zomer is altijd het lekkerst, alleen heb ik nog geen stokje of hoorntje in m’n hand gehad. Maar zodra het zonnetje weer schijnt ga ik ervoor!
Ondertussen al genoeg ideeën opgedaan om zelf de allerlekkerste en mooiste ijsjes te maken. Voor mezelf, maar ook om uit te delen. Want ijsjes maken is simpel en het resultaat mag er wezen. Jammie!
Familierecept
Een bolletje schepijs blijft toch ook niet te weerstaan. In Tilburg zit een van de beste ijssalons van Nederland, Intermezzo, waar ze elke dag meer dan 40 smaken heerlijk schepijs maken. Volgens familierecept en met natuurlijke en verse producten zoals plukfruit. Zelfs de toppings maken ze zelf. Echt een aanrader!
On the rocks
Bij gebrek aan een stokje: maak ook eens ijsblokjes met eetbare bloemetjes zoals viooltjes erin. Of doe wat blaadjes mint of partjes limoen tussen het water voordat je het invriest. Het resultaat fleurt elk drankje op!