droomhuis

Droomhuizen

Niets leuker dan fantaseren over je toekomstige huis. Helemaal als je dat droomhuis zelf zou kunnen ontwerpen, van binnen en van buiten. Voordat dit misschien ooit werkelijkheid wordt, verzamel ik rustig ideeën en foto’s van trotse huizenbezitters die hun droom al hebben verwezenlijkt. 

Een simpel dakje

Ik vind het ‘t mooist als huizen er ook echt uitzien als een huis, eigenlijk zoals kinderen ze tekenen: met een kenmerkend driehoekig dak en simpele huid en belijning. Maar wel bestaande uit industriële materialen of moderne combinaties van hout en staal. Zoals bijvoorbeeld dit huis van Jager Janssen Architects. Prachtig in zijn eenvoud. En doordat het woongedeelte een stukje opgetild wordt door de kelder lijkt het hele huis wel over het veld en water te zweven.

droomhuis
Jager Janssen Architects – project van familie Dijk

Huisje, boompje, beekje

Ook de omgeving waarin je huis staat is natuurlijk super bepalend. Want hoe mooi je huis ook is, als het in de Tilburse Reeshof of Broekhoven staat dan is de wauwfactor er toch snel af. Voor mij in ieder geval wel.
Een bosrijke omgeving is vaak favoriet. Maar een mooi riviertje of plasje waar je je huisje aan kunt leggen geeft toch ook wel een extra dimensie aan de woonvreugde!

droomhuis aan het water
Droomhuis aan het water via bloodandchampagne.com

Dwell.ing

Toen ik dit project zag kwam mijn droom ineens wel heel dichtbij. Hoop voor alle armlastige single ladies zoals ik: de prefab woonschuur.
Deze kleine huisjes, ontworpen door architect Richard Frankland, zijn goedkoop, snel te bouwen, extreem duurzaam en aan te passen aan ieders wensen. De huisjes dragen de passende naam dwell.ings en kunnen dienst doen als een bachelor pad, eensgezinswoning, vakantiehuis, kantoor, lesruimte etc. ect.
Ik zie mezelf al helemaal zitten, als een kleine hobbit in mijn zelfsamengestelde dwell. ing.
Helaas zijn ze op dit moment alleen in Engeland te koop, maar ik hoop binnenkort ook in ons kleine landje. Want hier zouden deze droomhuisjes toch ook wel heel mooi passen!

Dwell.ing droomhuis
Dwell.ing droomhuis

Volg voor meer droomhuizen mijn Pinterest bord.